I know all the rules, and then I know how to break 'em, and I always know the name of the game. But I don't know how to leave you, and I'll never let you fall; and I don't know how you do it - making love out of nothing at all





Vi är tillbaka!

I den finaste av alla turneringar - Champions League. När turneringen sparkar igång i september finns de näst mesta mästarna AC Milan med igen - som jag har längtat! En säsong utan CL är liksom inte en riktig säsong på nåt sätt.
Tack vare dagens 2-0 seger, borta mot Fiorentina säkrade vi tredjeplatsen och slipper därmed kvala till Champions League, vilket i sin tur innebär att vi inte behöver börja säsongen redan i slutet på juli.

Första halvlek i dagens match vara ganska beige, Flamini hade dock ett stenhårt skott i kryssribban.
I andra halvlek kom målet signerade Kaka' och Pato.

Hur skön segern än var så minns vi matchen framför allt som Paolo Maldinis allra sista. Florens-publiken var magisk och hyllade sin motståndare. Med en minut kvar spelades bollen över sidlinjen och hela stadion (precis ALLA, till och med domaren) stod upp och applåderade il Capitano. Pappa Cesare på läktaren grät.
Det var så fint, så fint att jag utan tvekan kommer minnas det så länge jag lever! Nu får ingen bära nummer 3 i Milan mer, med undantag och sönerna Christian och Daniel blir a-lagslirare.



Vi avslutar med några plus för säsongen:
+ Milan gjorde (tillsammans med Inter) flest mål i Serie A, 70 stycken.
+ Det är 6 fler än förra säsongen.

+ Kaka' gjorde sin bästa säsong någonsin, målmässigt sett med 16 fullträffar
+ Pippo visade att han fortfarande är Super-Pippo!
+ Världens störste, genom alla tider fick avsluta med seger

NU BÖRJAR NEDRÄKNINGEN INFÖR SÄSONGEN 2009/2010
   - men först väntar en spännande silly season.


Förändringens vindar blåser, efter matchen meddelade Anchelotti sin avgång, ny tränare blir enligt alla källor Leonardo. Det väntas bli offentligt klockan 12 imorgon, väl mött då ;)

Jag kan inte tro att det är sant?

Robin Söderling har slagit ut Rafael Nadal ur Franska öppna! Det skulle man ha spelat en slant på. Helt otroligt!

Flyttfirman

Igår spenderade jag hela dagen och en bit av kvällen på Herrhagen med att hjälpa Frida och Robin att flytta in i deras nya lya, som förövrigt är galet fin, jag bara älskar den öppna spisen. Under nästa års vinter olympiad, ska jag nämligen flytta in har jag tänkt och då ska brasan brinna hela tider, precis som OS-elden ;)

Jag och Frida drog en liten fuling runt 13-tiden då vi drog iväg ett par timmar, först ut till Bergvik (där jag förövrigt fick träffa Almish och hennes gulliga ungar:) och ett besök på systemet (Robin och Frida bjöd på öl och Cube (till mig) senare på kvällen) och sedan hade jag och Frida varsin tid för massage på Spring Spa. Det var fantastiskt skönt, även om massören (-skan?) var lite klen så att säga.

Efteråt kände vi oss iallafall som nya människor och åkte tillbaka för att packa det sista lasset och sedan släpa upp det på vinden. Vill bara tillägga att den nya lyan ligger på fjärde (!) våningen, utan hiss (!) det känns i mina vader vill jag lova.
När så allt var inburet åkte vi till Pizzeria Florens där de har världens godaste (och möjligtvis största) familjekebabpizza. Den slukades av fyra hungriga personer på Frida och Robins nya köksgolv, det har nog aldrig varit så gott med pizza tror jag :).

Nu ska jag ut i solen ett tag innan Paolo spelar sin allra sista match klockan 15, bäst att jag tar med mig solisarna eftersom jag garanterat kommer gråta innan den drar igång.

Vi hörs senare,


Rum 314

Sista dagen som vi sliter med vår uppsats. Sitter på rummet, i biblioteket  och försöker producera samtidigt som jag poppar världens bästa Abba.


Trött som ett djur

Det börjar märkas att man klivit upp tidigt hela veckan, ska så göra även imorgon. Därför får det bli en tidig kväll ikväll.
Efter vi kände oss klara för dagen på skolan drog jag och Frida ut till Bergvik där vi bland annat inhandlade varsin bikinitop.

Morgondagen lär bli stressig och låååång, vi ska skriva klart uppsatsen då!

Sov gott!

Inte så dum pluggdag

Regnet öser ner så Frida var snäll nog att hämta mig strax innan åtta i morse. Efter det gjorde vi två och Arnela en beställning från H&M - skor och jeansjacka för min del. Därefter har jag och Frida hunnit med att boka tid för massage på lördag. Nu sitter vi med Alex och jobbar på vår kvantitativa forskningsdel, jag väntar på att det ska bli lunchdags så jag får äta nachotallrik =)

Love is in the air

Gårkvällen var så sjukt roligt, vi skrev och skickade in ett brev till bonden Pecka från Jennie. Hon söker alltså kärleken i "Bonde söker fru", i en norrlänning dessutom. Jag tycker skulle utan tvekan har valt ut Jennies brev om det var upp till mig, brevet blev riktigt mysigt tillslut =) Men galet så roligt vi hade, Karro föreslog bland annat att vi skulle skriva "Jag är en charmig brunett med synfel"  Grillningen fick vi tyvärr ställa in eftersom det regnade, men tacos var verkligen inte helt fel det heller. Grillning blir det nästa tisdag istället.

Idag har jar spenderat hela dagen på Universitetet, där jag sitter fortfarande. Det ska bli så skönt, skönt, SKÖNT när den här B-uppsatsen är klar. Då blir det gruppfest ;)
I restaurangen här på skolan var det fiskpinnar med remouladsås, sjukt gott!

Over and out,

Campusfesten - bilder

  

  
                                
       

Snart är det iallafall sommarlov

Det kommer bli slitsamma dagar resten av veckan för att få klart B-uppsatsen. jag kastade in handduken ganska tidigt idag eftersom min parhäst Frida var tvungen att uträtta några ärenden.
Jobbar som bekant bäst under press så från och med imorgon blir det plattan i mattan.

Ikväll blir det som vanligt tjejkväll, hos Karro denna gång vi ska grilla, mums!

Paolo Maldinis sista hemmamatch

   
 
 

En utvisad tvåmålsskytt och en clown med visselpipa

Milan - Roma 2 - 3

Först och främst vill jag ge massa ris till Canal+, har jag betalat för att se Paolos avskedsmatch vill jag få ta del av just avskedet. Men nej! Istället ska det som vanligt visas Premier League. När en hårig walesare som inte vunnit i närheten lika mycket ska sluta då passar det.

Jag skyller aldrig en förlust på domaren - förutom idag.
Jag blir så förbannad av att bara tänka på äcklet att jag nöjer mig med att konstatera att Roma gjorde vackra mål. Ambrosini (målskytten) är kung, Milan borde ha fått (minst) två straffar och att Paolo Maldini är vackrast i hela världen!
Mer om il Capitanos sista match på San Siro senare...


il Capitano med sönerna Daniel & Christian

Förhoppningsvis är det någon med lite känsla och talang som dömer Paolos allra sista match, borta mot Fiorentina om en vecka!

J*vla pajas!

Det borde vara skottpengar på dagens domare, helt otroligt värdelös! Jag spyr.

Dagen man hoppades aldrig skulle komma

är här! Idag kliver Paolo Maldini in på San Siro som spelare för sista gången.

"För sådana som oss är Paolo Maldini en levande ikon, den största fotbollsspelaren som någonsin funnits. Större än Maradona. Större än Zlatan. Man kan till och med hata italiensk fotboll och ändå få något varmt i blicken när man talar om honom. Så stor är han. Han är en levande dröm för miljontals unga pojkar som liksom han själv, nu vuxit upp, blivit män, fått barn själva, och i dag strax före klockan 15.00 är vid med honom, som tusen osynliga spöken, när han går in på sitt älskade San Siro för sista gången och det är okej att gråta lite, för honom, för Milan, och för vår egen skull också.

Livet går alltid vidare. Men ingenting kommer bli det samma utan honom. Så det är okej att gråta. När vi torkat tårarna kan vi glädjas åt att hans son Christian, född 1996, spelar i Milans ungdomslag. Han är försvarsspelare som sin pappa. Kärleken segrar över allting..."

- Marcus Birro

Paolo Maldinis sista hemmamatch - 1 dag kvar


Dags för Campusfesten

Jag blev så obeskrivligt glad när jag vaknade imorse och såg att solen sken!
Campusfesten ikväll, det väntas komma över 1000 pers hit upp och festa loss.
Jag och Sanna ska ha förfest i köket med härliga människor och grillning. Jag , Frida och Robin var och handlade igår och jag kan säga en sak - jag är hungrig! :D

Karro missar tyvärr grillningen men kommer hit senare, tack och lov!
Det blir ferre hela natten lång, DJ:n slutar spela klockan 04.00.

Nu ska jag ta på mig kläder och gå ner till Konsum för att handla coca cola och lämplig mat till när jag vaknar imorgon. Imorgon är en mycket speciell dag, kanske den speciellaste dagen i mitt liv så här långt. Paolo spelar ju som bekant sin sista match på San Siro och inte ett öga kommer vara tort, jag har redan värmt upp tårkanalerna och gråtit varje kväll sen i tisdags när jag läst avskedskrönikor, hyllningar och annat. Pinsamt tycker kanske vissa, jag kan inte bry mig mindre.
Läste på forumet att en kille inte kunnit äta sen i söndags och en annan fick sjukskriva sig igår för han var så ledsen.

Men ikväll är vi glada och öser på Campusfesten :D
Hoppas vi ses där!

Paolo Maldinis sista hemmamatch - 2 dagar kvar


Milan kommer bära nästa säsongs (2009/2010) matchtröjor
redan på söndag.

Dagens skämt, framfört av Peter Olsson:

Har ni hört om styckmordet i Sydafrika?
- Det var Nelson man dela


Pluggdag hos Frida

I detta nu sitter jag , Frida, Almish och Peter hemma hos Frida och försöker komma framåt med vår B-uppsats.
Högklassigt sällskap.

Senare under dagen ska jag och Frida åka ut till Bergvik för besök på diverse butiker. Bland annat ska det handlas inför campusfesten imorgon, massa mat och vin av både vitt och rött slag. Tror att jag ska slå på stort med det röda och kanske köpa pappas favoritvin Masi Campforin (kommentar mamma).
Troligtvis slutar det med att jag lämnar systemet med en Castillo á 52 kronor och en flaska il Conte á 59 kronor.

Nu börjar det bli dags för lunch, Fridas karl har ringt och beställt en kebabfamiljepizza, mums!

Vi hörs senare (ni vill väl inte missa "Paolo Maldinis sista hemmamatch - 2 dagar kvar" ;)

Forza Rossoneri

Paolo Maldinis sista hemmamatch - 3 dagar kvar

THE 33 GOALS SCORED BY MALDINI

· SERIE A: 29

· CHAMPIONS CUP/CHAMPIONS LEAGUE: 3

• COPPA ITALIA: 1

"Paolo is a living legend, a unique story. I certainly see him as a friend, but I always remember what he represents from a symbolic point of view. The cycles he experienced in these 23 years as a total protagonist, with his talent, his way of seeing football and his personality, transmitted a sense of hard work and complete dedication. He is the face of Milan."
                                                                                                                                 - Leonardo


Teparty

Tror jag druckit nio koppar te under de senaste sex timmarna. Det blev en lång tjejfika (knytkalas)  med massa gott fikabröd, bland annat hade Karro bakat kladdkakemuffis.Dock hade Karro inte sina i en klassisk Bree van der Kamp korg. Tur var väl kanske det efter som jag är Bree ;) Själv hade jag införskaffat mitt bidrag på Konsum för allas säkerhet.

Det var faktiskt lite Desperate Housewives känsla över det hela - skvaller, te och muffins med en massa brudar.

Annars får det gärna bli lördag nu! Jag och Sanna har taggat varandra ni ikväll och imorgon ska jag och Frida handla inför kalaset, mysigt!

* Spana in Karros blogg.


Matte-snille.

Frida rullade in med pärlan på min parkering imorse, vi skulle räkna procentandelar på vår enkät.
Vi ställde upp en ekvation utan dess like som stämde noll. Som tur är känner jag typ världens smartaste person som över sms lyckades förklara för snille 1 och 2 hur vi skulle göra. Tack Julia! Efter det kände vi oss som värsta genierna och allt flöt på bra. Efter jag serverat min paradrätt spagetti och köttfärssås till lunch skrev vi till och med några rader.
Halv två bestämde vi att vi fortsätter imorgon och att det var bra för dagen.

Jag måste in i duschen nu, Julia har te-party om 27 minuter.

Hörs senare, 

Paolo Maldinis sista hemmamatch - 4 dagar kvar


 


THE ROSSONERI'S TOP 10

P. MALDINI: 900 matches
BARESI: 719 matches
COSTACURTA: 663 matches
RIVERA: 658 matches
TASSOTTI: 583 matches
ANQUILLETTI: 418 matches
C. MALDINI: 412 matches
ALBERTINI: 406 matches
LIEDHOLM: 394 matches
EVANI: 393 matches


Paolo Maldinis sista hemmamatch - 5 dagar kvar

ALL OF PAOLO MALDINI'S DATES
20 January 1985 - Serie A debut
21 August 1985 - Coppa Italia debut
18 September 1985 - European Cups debut
12 November 1986 - Under 21 National team debut
4 January 1987 - First goal in Serie A
11 February 1987 - First goal with Under 21 National TEam
28 October 1987 - Olympic national team debut
31 March 1988 - National team debut
19 February 1989 - 100th match in Serie A
4 October 1992 - 200th match in Serie A
20 January 1993 - First goal with National team
17 February 1995 - 300th match in Serie A
29 March 1997 - Symbolic goal of Paolo Maldini with the national team: at Triese with the Azzurri coached by Cesare Maldini
25 April 1999 - 400th match in Serie A
15 March 2003 - 500th match in Serie A
22 March 2003 - 501st match in Serie A
13 May 2007 - 600th match in Serie A
16 February 2008 - 1000th official game between Milan and national team
16 May 2009 - 900th official match with Milan shirt


Lilla Sicilien

Italien-älskaren Malin har fått sig en dos av  just Italien idag. Jag och Karro lyxade till det med middag på restaurang Lilla Sicilien - kycklingfilé, pasta och tomatsås med soltorkade tomater.
Efter detta bar det iväg hem till mig med en påse ostbågar och en flaska hallonsoda, dagens avsnitt av DH var fint och lite sorgligt, längtar redan till nästa vecka =)

Dagen har annars spenderats på Universitetet. Jag och Frida har sammanställt statistik från en enkät.
Borde egentligen ha skrivit in resultatet på datorn men jag somnade när jag kom hem istället.
Nyligen nämnda person vann fötövrigt sin korpenpremiär idag, snyggt!

Drömmen om dig en gång...drömmer om dig är sann

Lena PH - see you in Skelltown.
Flygresan är bokad,festivalbiljetten likaså. Jag kommer en snabbis till Skellefteå 2-5 juli.
Jag och min vapendragare Julia har inte träffat varandra sedan augusti (!) och på våra berömda tvåmanna schlagerpartyn har vi råkat ut för överladdning bara av att prata om nästa gång vi ska se Lena och Tomas Ledin - nu är det snar dags igen på riktigt, hur ska detta sluta? =D

Paolo Maldinis sista hemmamatch - 6 dagar kvar

PAOLO MALDINI'S TROPHIES
· 7 SCUDETTI
· 5 CHAMPIONS CUP/CHAMPIONS LEAGUE
· 3 INTERCONTINENTALI CUPS/FIFA WORLD CUP
· 5 EUROPEAN CUPS
· 5 ITALIAN SUPER CUPS
· 1 COPPA ITALIA

PAOLO MALDINI'S RECORDS
· MILAN APPEARANCES IN OFFICIAL GAMES: 900
· APPEARANCES IN SERIE A: 646
· APPEARANCES IN UEFA CLUB COMPETITIONS: 174
· APPEARANCES WITH THE AZZURRI: 126
· INTERNATIONAL TROPHIES: 13
· CHAMPIONS LEAGUE FINALS: 8
· QUICKEST GOAL IN A CHAMPIONS LEAGUE FINAL: 53'', ISTANBUL 2005
· TOGETHER WITH CESARE, ONLY FATHER AND SON TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE AS CAPTAINS, WITH THE SAME SHIRT (CESARE 1963, PAOLO 2003 AND 2007)


Död åt SJ.

Pernilla och jag somnade först fram mot småtimmarna och var som två lik som klev upp imorse. 10.25 skulle i alla fall hennes tåg mot Arlanda avgå och 10.23 säger de i högtalarna att det är försenat till 11.40 vilket innebar att hon skulle missa sitt flyg.

Hur fan kan ett X2000 tåg vara över en timme försenat. För mig hade hon gärna fått vara kvar fram till jul men ändå?! Förhoppningsvis får hon plats på 18.35 flyget till Skellefteå istället.
Trevlig hemresa, min vän!

Själv sitter jag just nu på Universitetet och har så gjort sedan klockan 11. Jag lär bli kvar ett bra tag till. Klockan 15 ska jag träffa en person ur övriga basgrupper som också är "enkätansvarig" för dagen. En timme senare ska vi göra ett besök i en annan socionomklass som ska svara på alla åtta gruppers enkäter - gud vet hur lång tid det kommer ta.
Klarade för övrigt hemtentan vi lämnade in för ett tag sedan, skönt. Nu är det bara B-uppsatsen som ska göras innan sommarlovet.

Tack till underbara Frida som hämtade upp mig på tågstationen i morse!


Bakisdag

Vi sov till klockan 12 och sedan gick vi ut och la oss i solen. Pillan kämpade och kämpar fortfarande med att läsa ut "Män som hatar kvinnor" och jag kämpar med att inte avslöja vem somär mördaren i boken.

En promenad har vi hör och häpna hunnit med, gick och köpte glass.
Sen har vi ätit tacos och ikväll blir det chips & dipp =)

Nu ska jag störa Pillus i hennes läsande :P


Igår kväll på Nöjes =D

Lördagens festligheter

Det gick ju som bekant inte särskilt bra för Sverige i Eurovision Song Contest men vi hade en fantastisk kväll iallafall.
Att sötnosen från grannarna i väst vann var varken oväntat eller oförtjänt. Ole Einar lär ju vara glad och idag firar de sin nationaldag, som grädde på moset.

Vi käkade pizza igår hos Karro, eller inte Pernilla som inte är särskillt förtjust i pizza, hon åt hamburgare och pommes istället. Gott var det i vilket fall.
Förutom jag, Pillan och Karro var också Karolins bästa vän från Skövde, Anna med på kalset. Hon földe dock inte med ut tyvärr. Vi körde sing star duetter -  Pillan och jag mot Anna och Karro. Jag vet att vi vann låtarna "När vindarna viskar mitt namn" och "Eye of the tiger" i alla fall, vi var faktiskt ruskigt bra ;)
Frida och Robin kom också förbi en sväng =D

Efter förfestande drog vi vidare till Nöjes och Schlagerbaren, jag tror Pillan fick mersmak så förhoppningsvis kommer hon tillbaka till k-town.








Lördag :D

Hej!

Gårdagen spenderades på stan med lunch på Wayne's och diverse shopping för både Pernilla och mig.
Till middag gjorde vi tacos som smakade lika utmärkt som det alltid gör när vi käkar tacos. Efter middagen tog vi bussen tillbaka till stan för att gå på bio. "A State of Play" hette filmen som var bra. Hetingen Russel Crowe hade huvudrollen (dock har han en ganska sliten, oattraktiv look i filmen men ändå...)

Ikväll blir det festligheter.
Förfest och middag och Karro på Färjestad och sedan blir det naturligtvis Schlagerbaren på Nöjes.
Ja tack.

Ikea

Dagen har varit aktiv. Jag och Pillan började dagen med att ta bussen till Karolinen där jag lämnade plasma och den andra damen i fråga läste en bok.
Därefter drog vi vidare till Bergvik där diverse ting inhandlades av oss båda, bland annat fick vi oss båda ett par pjucks.
IKEA blev nästa anhalt för lunch och spenderande, det är OMÖJLIGT att vara på Ikea utan att handla något.

Nu har vi precis käkat middag, grillat, fantastiskt gott!



Skorna, så du slipper fråga, mamma!

II TORNEO TACI OIL


Albanien - Milan   7 - 8 (e.str)
Inzaghi fick för första gången lyfta en pokal som kapten.
Grande!

En dag på stan.

Började dagen med att träffa Frida på Universitetet för enkäthandledning.
Sedan mötte Pernilla upp mig på nyss nämnda plats och vi drog in till stan, käkade lunch på MacDonalds - Cheeseburgare bland annat.
Inhandlade bara en klänning och ett par tights men veckan är lång. Imorgon blir det exempelvis Bergvik och Ikea.
Pillan å andra sidan fick med sig både skor, bikini och t-shirt hem. 

Till middag åt vi bakadpotatis med goda såser, kyckling och sallad, galet gott. Imorgon ska vi grilla med Martin och Jula - kommer inte bli helt fel det heller.


Som ett barn natten innan julafton

Jag får fortfarande gåshud när jag läser Marcus Birros inlägg nedan. Jag är inte mycket för poesi min poeten Birros ord går rakt in i hjärtat, men så är han kanske också den ende poet som skrivit om Paolo Maldini på svenska.

Kunde inte somna igår natt, jag var alldeles för exalterad över att Pillan kommer ikväll, det kändes verkligen som dagen innan julafton när man var liten, eller som när Milan vunnit Champions League, hela kroppen bara pulserar av lycka.

Har spenderat största delen av dagen på Universitetet med gruppen. Världens bästa Frida hade med sig världens godaste blåbärspaj, mums!
Sen jag kom hem har jag lagat köttfärssås som jag och Pernilla ska käka till middag, nu får klockan gärna bli 19.38 så att hennes buss kan rulla in!

Jag måste få citera Marcus Birro:

"Paolo Maldini som Mona Lisa

San Siro är ett rymdskepp i vårnatten.

Det lyser, värker, bultar, sjuder som en muskel, som en tappad tand i Coca-Cola, som magen när man är kär, som lkvällsjuset över kyrktaken i Trastevere när man var ung och välsignades med lätta vingslag över ögonlocken som man borstade av sig på den vackert lummiga innergården efter ett hemligt kärleksmöte och man gick tillbaka över bron med vattnet smaragdgrönt där nere och nunnorna som pingviner i flock och bara en och annan turist uppe...

Men nu är det Milano som blixtrar och sjuder och Paolo Maldini har börjat räkna ner sitt liv som fotbollspelare och han måste känna det som en som lämnar landet; "nu går jag till den här affären för sista gången" men i Maldinis fall är det "nu spelar jag mot Juventus för sista gången",  men på fler än ett sätt är fotbollen ett heligt land för honom, och han har varit president i detta land i tjugo fyra år, och det måste bli en tunnel rakt in i honom, full av minnen, en resa i tiden, tillbaka till 1985 då han började sin nästan overkliga karriär och han ler under hela matchen men det är ett Mono Lisa -leende, det glider undan, det rör sig som kärlek över hans vackra ansikte, och när Juventus kvitterat är han fortfarande glad, och han hänger inte riktigt med i svängarna när Amauri sätter fart men han står fortfarande rätt, han bryter passningar, han spelar enkelt och behärskat...

Jag tänker att han varit med mig i mer än halva mitt liv och det har nästan inte gått en vecka av detta halva liv som jag inte tänkt på honom och på det sättet har han betytt mer för mig än många av mina flickvänner, på det sätter har Maldini betytt mer för mig än många av mina vänner, trots att vi aldrig träffats, trots att han inte ens vet att en sådan som jag existerar.

Men det spelar ingen roll. Kärleken tar inte hänsyn till sådant."

Skrivet av Marcus Birro   2009-05-11 10:03:49.  
http://blogg.expressen.se/birro/


Imorgon kommer Pillan =D

Föreläsning till 17.00, grymt jobbigt även om vi fick sluta lite tidigare, gick en sväng till konsum och nu har jag precis ätit  middag och sitter och tittar på Top Chef. Måste strax städa lite innan Pillans ankomst imorgon, tvätta sängkläder och så.
Kan inte vänta till klockan blir 19.38 imorgon för då kommer Pernilla hit!!! =D

Spelarbetyg från svenskafans.com

Maldini 7.0 (BÄST)
Strålande försvarsspel från Il Capitanos sida. Kommer verkligen sakna hans lugn, och uppspelen är världsklass. Hanterade Amauri bra och var vinnande ur de flesta duellerna mot sina storväxta motståndare. Visade vart skåpet ska stå när han tog Chiellini i kragen efter att denne försökt ta till tjuvknek.

1 poäng var för de två stora

Milan - Juventus   1 - 1

Tidningarna skrev att det skulle bli sista gången som två ikoner, två lagkaptener skakade hand i mittcirkeln - Maldini och Del Piero. Det blev ingen sista gång då Juventus tränare valde att starta med gnällspiken Iaquinta istället.
Det känns alltid tungt när Milan inte får med sig alla tre poängen och trots att jag tyckte att vi var det bättre laget så känns inte oavgjort allt för orättvist.

Första halvlek

♣ Milans förstemålvakt är som kanske bekant långtidsskadad, tyvärr har andremålvakten Dida också blivit skadad vilket ledde till att 3 meter Kalac fick vara burvakt. Inte positivt på förhand

♣ En alldeles fantastisk nyhet för alla Milan fans och spelare var att Rina Gattuso var tillbaka på bänken efter ett halvårs skadefrånvaro

♣ Beckham som sagt att han längtat efter den här matchen under lång tid var överladdad och drog på sig ett gult kort efter 3 minuter

♣ Ambrosini ville se blod och tacklade inledningsvis allt som rörde sig - och allt som var stilla

♣ Ett par halvchanser för båda lagen, de allra hetaste för Juventus även om Milan hade fördel vad gäller bollinnehav


Andra halvlek

♣ Kalac släpper en mycket onödig retur, rakt ut. Lyckligtvis kan Flamini avvärja. Den långe australiensaren revanscherar sig någon minut senare med en fin utrusning

♣ Milan har ett utmärkt kontringsläge och man önskar att Seedorf spelat Inzaghi på djupet istället för att gå på eget avslut - utanför

♣ 56 minuter spelade, en strålande kontring av Milan. Zambrotta lyfter fint till Inzaghi som kommer helt fri på vänsterkanten, spelar snyggt snett-inåt-bakåt till Ambrosini vars avslut letar sig fram till Seedorf som sätter 1-0.

♣ Bara minuten senare kommer kvitteringen. Extremt osköne Iaquinta manglar Flamini och nickar in 1-1.

♣ Vid en Milan hörna händer något mycket ovanligt. Chiellini gör eller säger något som retar il Capitano nåt oerhört. Maldini rycker tag i Juventusbacken, spänner ögonen i honom och säger några väl valda. Jag har bara sett Paolo brusa upp så en enda gång tidigare under alla dessa år, i en CL-semi för några år sedan. Båda spelarna blir varnade

♣ Matchminut 67 - Beckham ut och istället kommer Pato, som jag tycker borde ha startat in.

♣ Nästa byte blir Ronaldinho in och Inzaghi ut. För mig är det helt obegripligt hur man kan byta ut Pippo i det här läget. Jag hade bytt ut Seedorf istället, alla dagar i veckan
♣ En kvart senare fälls Pato i straffområdet, straff! säger jag (som visserligen är långt i från objektiv) domaren delar inte min åsikt och i Juventus kontring drad istället Favalli på sig sin andra varning och får se det röda kortet. Milan får avsluta med 10 man
♣ Seedorf ut - Senderos in


Efter slutsignalen var det kramkalas mellan Paolo och inbytte Del Piero.
Första och enda gången jag önskat att jag haft den svart-vita tröjan på mig ;)


Milan har ett brutalt tufft spelschema de sista omgångarna, nästa helg Udinese borta.


E-type & Malin = 100 mil

Ikväll är E-type på Balzac i Skell och här är jag! Jag vill också se E-type igen, igen och igeeen!
Min kväll lär inte bli helt fy skam iallafall jag och Karro ska chilla i soffan med onyttigheter och film =D

Happy birthday


Världens bästa Almish =)

Tack men nej tack

Den 6 juni möter Italien Nordirland, fotbollsförbundet och italiens förbundskapten har bett Paolo Maldini spela en sista, avslutande landskamp. Maldini är italiens meste landlagsman med 126 kamper, detta trots att han tog beslutet att inte spela för Gli Azzurri mer efter VM 2002. Över hälften av dessa matcher spelade han som lagkapten.

Debuterade gjorde han 19 år gammal mot Jugoslavien. Min älskling har dock tackat nej till en sista match eftersom han vill avsluta karriären i en tävlingsmatch och framförallt i den röd-svart-randiga tröjan. Kärlek.


Regn

Jag ska börja med att säga tack till Frida som kom som räddaren i nöden i den oranga pärlan. Det regnade imorse och jag hade just insett att jag inte skulle hinna med bussen och därför komma till skolan med den klassiska "dränkta katten-looken" men just då plingade det till i min telefon. Frida smsade att hon skulle hämta upp mig eftersom det regnade =)

Vi hade genomgång och handledning av vårt forsknings PM imorse, vi blev ganska så sågade, men det är bara att bita ihop. Det är ju första gången som vi skriver en B-uppsats så det vore väl konstigt om vi gjorde allt rätt från början.
Insåg idag att det kommerbli mycket jobb framöver men som tur är har jag ju världens bästa basgrupp =)

På tal om basgruppen så träffade jag äntligen Alma igen, det kändes verkligen som vi inte sett varandra på år och dag.
Vi lunchade på Selma, mums!

Ikväll ska jag äta upp det godis som finns kvar från Ullared och titta på kvartsfinalen.

---


Ullared rules

Igår morse rullade jag och Elin iväg med bil till Ullared. När vi åkte genom Göteborg fick jag en känsla av att här måste jag bo. Så nångång i framtiden kommer ni få släpa er till Götet om ni vill träffa mig. Kanske.

Bilturen var såklart låång, men med så trevlig sällskap gör det mindre, väl framme käkade vi lunch (den brutalaste portin grilladkyckling som jag nånsin ätit eller sett för den delen) sedan hämtade vi kundvagnar och entrade Gekås.

Det fanns ALLT utom skor, tur var väl det kanske annars hade vi blivit ytterligare nån tusenlapp fattigare kanske :P
Kläder, hygienartiklar, köksgrejer, gods, ja lite av varje fick följa med hem till mig.

På vägen hem stannade vi och åt mitt MAX (har inte ätit på Max sen jag var hemma i Skell i julas, det var ljuvligt)
Elin och jag klarade av att fylla på olja i bilen och jag var hemma runt 23 tiden nångång.
Längtar redan till nästa besök :P

endel av det som inhandlades :)

Måndag igen

Dagen fick ingen rolig början då Elin ringde och sa att vår planerade bussresa till Ullared imorgon var inställd.
Vi som har längtat i flera månader! Som tur var (och är) fick vi låna hennes karls pappas bil så det blir att köra till Ullared imorgon istället =)

Har även varit på skolan en sväng idag och börjat på en uttgift med grupp 7

Omgångens lag (38)

Paolo Maldini (Milan)
"Elegant och säker som i sina bästa dagar mot Catania, åldras som det finaste av vin." 

                                                                                     - Svenskafans.com

Fortsatt fin form

Catania - Milan   0 - 2



Mycket svår match mot ett lag som vi inte besegrat borta på många år. Om regnet öste, öste och ÖSTE ner i Milano förra omgången så vet jag inte hur jag ska förklara väderförhållandena idag. På Sicilien, i Catania öste, ÖSTE och ÖSTE regnet ner.


Första halvlek

♣ Catania får den första riktigt heta chansen när Milans Favalli nickar i egen stolpe och ut.  Just stolpe ut skulle visa sig vara en gångbar melodi

♣ Tre minuter senare är Paolo Maldini såå nära att ge Rossoneri ledningen när hans nick rensas på mållinjen, det kommer bli diskussioner om huruvida den var över eller inte, men min magkänsla säger att det inte var mål

♣ Milan tar över spelet mer och i matchminut 27 kommer utdelningen. 1 - 0 till Milan av Super-Pippo vars superform håller i sig. Han kyliga avslut var han 14:e fullträff för säsongen

♣ I slutminuterna har de röd-svarta ett utmärkt läge att göra 2 - 0 på kontring men så blir tyvärr inte fallet


Andra halvlek

♣ Sex minuter in slår Ambrosini ett bra inlägg från vänsterkanten som Beckham möter med pannan. Målvakten får fingertopparna på den, men inte bättre än att Kaka' kan peta in 2 -0 på returen

♣ Inzaghi får en kanonchans att göra ytterligare ett mål men skjuter över. Stackars Galliani på läktaren kan inte tro sina ögon. Samme man får ännu ett bra läge men skottet går i stolpen och ut

♣ Bara minuten senare har Kaka' ett bra avslut i andra stolpen och ut

♣ Med dryga kvarten kvar att spela lämnar Inzaghi planen, in kommer Pato som var nyfriserad och tillbaka från skadan. Några minuter senare gör Bonera, som varit borta ett riktigt bra tag med skadeproblem entré när Beckham kliver av. 88 minuter spelade och Kaka' gör plats för ynglingen Mattioni som får lite speltid 
♣ Tre stabila poäng. Nästa helg väntar rivalerna får Turin


Fredagkväll med en person som jag verkligen gillar

nämligen mig själv.

Ska titta på gamla Rederietavsnitt på youtube och äntligen läsa "Sanningen i fallet Bertil Albertsson?" som min absoluta favoritförfattare Håkan Nesser gett ut. För drygt tio år sedan kom han ut med boken "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" Mycket bra bok med ett mycket oväntat slut som man inte riktigt kunde få grepp om, men nu kommer förklaringen. En tunn bok med brev och annat som ska ge en klarare bild vad som egentligen hände med Edmund, Erik och inte minst Berra Albertsson. Spännande värre, ska passa på att läsa den innan Pillan kommer hit för då lär hon lägga vantarna på den =)


Första Maj

Gårdagen var verkligen helt kanon, gud så trevligt det var :D.
Jag och Karro dundrade in hos Frida och Robin och slog oss ner i en av sofforna för att se hockeyn. Synd att det slutade som det gjorde men vilken bra, underhållande match får man ju ändå säga.

När klockan var runt 20.30 var matchen äntligen klar, alla var hungriga som djur kan jag lova men den var väl värd att vänta på. Klyftpotatis, tzatsiki, beasås, grekisksallad (det är ju så sjukt gott med fetaost så jag vet inte vad), grillade majskolvar och grillat kött såklart!

Pratade med Verro som hållt igång sen klockan 10, mycket roligt samtal. Idag är hon på Grönan och åker vilda musen.

Idag har jag planerat att storstäda här inne, känns motigt men det måste ju göras men inte än. Först ska jag släpa mig ner till Konsum och köpa godis :D 

Valborgs.










RSS 2.0