Vi är tillbaka!

I den finaste av alla turneringar - Champions League. När turneringen sparkar igång i september finns de näst mesta mästarna AC Milan med igen - som jag har längtat! En säsong utan CL är liksom inte en riktig säsong på nåt sätt.
Tack vare dagens 2-0 seger, borta mot Fiorentina säkrade vi tredjeplatsen och slipper därmed kvala till Champions League, vilket i sin tur innebär att vi inte behöver börja säsongen redan i slutet på juli.

Första halvlek i dagens match vara ganska beige, Flamini hade dock ett stenhårt skott i kryssribban.
I andra halvlek kom målet signerade Kaka' och Pato.

Hur skön segern än var så minns vi matchen framför allt som Paolo Maldinis allra sista. Florens-publiken var magisk och hyllade sin motståndare. Med en minut kvar spelades bollen över sidlinjen och hela stadion (precis ALLA, till och med domaren) stod upp och applåderade il Capitano. Pappa Cesare på läktaren grät.
Det var så fint, så fint att jag utan tvekan kommer minnas det så länge jag lever! Nu får ingen bära nummer 3 i Milan mer, med undantag och sönerna Christian och Daniel blir a-lagslirare.

Vi avslutar med några plus för säsongen:
+ Milan gjorde (tillsammans med Inter) flest mål i Serie A, 70 stycken.
+ Det är 6 fler än förra säsongen.

+ Kaka' gjorde sin bästa säsong någonsin, målmässigt sett med 16 fullträffar
+ Pippo visade att han fortfarande är Super-Pippo!
+ Världens störste, genom alla tider fick avsluta med seger

NU BÖRJAR NEDRÄKNINGEN INFÖR SÄSONGEN 2009/2010
   - men först väntar en spännande silly season.

Förändringens vindar blåser, efter matchen meddelade Anchelotti sin avgång, ny tränare blir enligt alla källor Leonardo. Det väntas bli offentligt klockan 12 imorgon, väl mött då ;)