Fridas födelsedagsfest

Gårdagen bar helt, helt kanon!
Efter jag slutat jobba mötte jag upp Frida, Robin, Anna och Carro vid Gubbholmen där vi tog oss ett eftermiddagsdopp, det var så härligt så jag vet inte vad :) Därefter drog vi till Herrhagen och Frida & Robins place där Frida öppnade mina presenter - Pilgrim örhängen och lite tjafs från Body Shop plus chirre såklart! Middag och på med lite kläder och sedan började det strömma in lite folk. Almish som hade Ella och Liam med sig hade bakat en tårta till vår storfiskare.

Efter uppvärmning i lägenheten packade vi ihop en picknikkorg med brieost, andra ostar, vindruvor, kex och melon och gick ner och satte oss vid älven, mysigt värre!
Efter timmar vid vattnet med god mat och musik drog vi vidare in till stan och en uteservering.

   
   

Två födelsedagar och en begravning

Begravning var väl kanske en överdrift men hade så gärna velat att Sverige gått till final såklart, nu får jag som vanligt hålla på Italia istället.

Dagen har varit varm, låg ute och lapade sol men blev mer eller mindre attakerad av en ekorre så jag vågade inte ligga kvar. Åkte in till stan och köpte ett nagellack och godis innan jobbet istället :P

Imorgon vankas det som sagt jobb på till klockan fem och sedan drar jag till Herrhagen för födelsedagsfest för Frida.
Var vi hamnar senare på kvällen, i dimman, vet jag inte, kanske någon mysig uteserviering?
Förutom Frida fyller ju även mitt livs kärlek år idag. GRATTIS PAOLO!


41 år ung ♥
http://maldini.iobloggo.com/

Det gör ju så ont när det var så nära

Sveriges U21 landslag kan ändå gå med huvudet högt, en mycket bra och underhållande mästerskap där finalplatsen tyvärr uteblir. Det är inte bra för hjärta och psyke med straffläggningar, nästa gång är det vår tur att stå som segrare.
Marcus Berg - bränner visserligen sin straff men vilken turnering - vilken stjärna!

Idag fyller min kära vän Frida 21!



Födelsedagsbarnets blogg.

R.I.P

Väcktes av ett sms från Josefin i natt, hon berättade att Michael Jackson - "The King of Pop" avlidit.
Tragiskt.

Nyfriserad.

Ungefär en decimeter på längden är borta, det känns ovant men bra.
Dagen har varit alldeles fantastisk - jag , Frida, Anna och Robin åkte till en superfin strand på Örsholmen. njöt av solen och badade såklart. Därefter fick jag skjuts av Frida in till stan eftersom jag hade klipptid. De gulliga brudarna kom förbi senare och spanade in mig i frisörstolen.

Klockan 17 började jag som vanligt jobba, vi har bland annat käkat jordgubbar med vispgrädde idag, mums!

Imorgon blir det att lapa lite sol innan jobbet, måste förresten hinna ner på stan en sväng också, på lördag är det jobb 9-17 och sedan festligheter på kvällen, söndag är jag helt ledig :)

Heja Sverige!

Jag och Karro har chillat på Färjestad-playan hela dagen idag, spelat lite strandtennis och badat i älven, det var inte varmt kan jag lova men bada gjorde vi - bildbevis finns här. När vi kände oss färdigstekta (brända) för dagen gick vi hem till Karolin och åt mat. Jag var vansinnigt hungig så spagetti & köttfärssås + pommes ute på balkongen satt verkligen inte fel kan jag lova!  Idag tänkte jag verkligen på hur underbart livet är :) Efter middagen tog jag en promenad från hockeyförorten till jobbet. 

I detta nu sitter jag och tittar på U21 Serbien - Sverige, där snart första halvlek är spelad. Det är så underbart att se Sverige Jr spela fotboll just nu! Så underbart att jag till och med har offrat världens bästa Morden i Midsomer men som tur är går det i repris på fredag :)

Imorgon kommer också bli en riktig superdag då jag ska hänga med Frida för sol och bad. Kommer bli kanon!

Sist men inte minst har jag en rekomendation:

Ny vecka, nya (sol)möjligheter

Har spenderat lite pengar idag, bland annat på en klänning från Indiska och en tunika från Monki och lite annat småtjafs. Har även bokat en mycket välbehövlig klipptid (på torsdag).
Därefter blev det jobb 14-20, en sväng på Bergvik med hamburgare på världens bästa Max. Har hämtat hit lite tyskar och käkat lite efterätt med dessa =)

Imorgon ska jag spendera förmiddagen med Karro och sedan jobba på kvällen.
Nu blir det såklart ett Rederiet-avsnitt innan det är läggdags.


Italia

- ryck upp er för f*n!

Det här skulle aldrig ha hänt med Maldini, Nesta, Gattuso, Ambrosini, Inzaghi, Borriello och de andra grabbarna på planen!

Vilodag

En härlig söndag med sol och det fina vädret ska hålla i sig, enligt prognoserna. Det betyder att Karro ska göra badpremiär på tisdag.

Har varit duktig och brännt ut bilder från datorn till skiva, så att om datorn skulle haverera har jag mina kära bilder kvar plus att datorn får lite extra utrymme - jag är nämligen sugen på att köpa The Sims 3, men det får i sånna fall bli i slutet av juli, när jag fått lön. Vill ju inte nalla från res- eller festivalkassan.

Nu blir det Italien - Brasilien och bara chill.

Midsommardagen

Dagen började i fullständigt kaos. När jag skulle låsa upp cykeln och bege mig till jobbet så ville låset inte gå upp, varken första, andra eller hundranittonde försöket. Jag över vägde mellan att a) hänga mig själv eller b) ringa en taxi
Jag valde det andra alternativet som ni förstår, taxin kunde dock inte komma förrän om 20 minuter vilket innebar att jag skulle bli sen. Jag provade att låsa upp en gång till och naturligtvis gick det vägen den här gången... skyndade mig att ringa och avboka taxin och sedan cyklade jag i ilfart till jobbet - rekordfart vill jag lova.

Just nu sitter jag på just jobbet, slutar klockan 17 då ska jag hem, käka, kolla på teve och sen sova i hundra år.

Vad kan jag säga om midsommarafton? Det var supermysigt! Frida & Anna hämtade upp mig efter jobbet och sedan drog vi till Kalles föräldrars hus där de duktat långbord ute, med presenning som tak och allt (vilket kom att behövas) jag blev bjuden på sjukt god mat: färskpotatis, gräslökssås, grillspett med majs, paprika, ost, rödlök och massa gott. plus ett fantastiskt gott kött. Tack! Efter maten drog lekarna igång allt jag kan säga är: MITT LAG VANN!
Jag bidrog starkt på tipspromenaden där jag kunde en fråga, nämligen "Vilka lag håller Malin och Martin på?"




Vinnarlaget

En midsommarnatts dröm

Jag har plockat sju sorters blommor som jag ska sova med under kudden i natt.
Nu måsye jag sova, börjar jobba klockan 9 imorgon och ska cykla.

Midsommarafton har varit sjukt bra!

Jag vill inte - men jag måste

75 % av min garderob ligger i tvättkorgen, dammet yrar, det är ett allmänt kaos här inne helt enkelt.
Nu blir det banne mig storstädning grande.

Later alligatior,

Äntligen sol igen

Äntligen sol och värme idag, precis som jag önskade igår. Jag och Karro gjorde stan osäker, jag hade planerat att spendera men naturligtvis fanns varken klänningen på Indiska, linnet på Monki eller kjolen på Gina kvar. Istället blev det bara lite grejs från Body Shop, en tunika från Gina och en strandklänning från H&M - en likadan som Karro köpte här om dagen, nice ;)

Sen käkade vi lunch på Amigos härliga uteservering, helt underbart att sitta i solskenet och käka pizza, även om vi tycktes otursförföljda då Karro först slog ut sin dricka två gånger och sedan gjorde jag detsamma.


lunch på Amigo


Därefter var det dags att jobba och senare på kvällen har jag varit en sväng på en avskedsmiddag här på Campus, det var ganska beiget - ångrar att jag inte följde med Frida och fiskade istället...

Nu - ett avsnitt till av Rederiet innan det är läggdags, är nämligen ledig imorgon.


Berg x 3

Vilken start på U21-EM.
Heja Sverige!

Här hemma är det fortfarande inte städat eller tvättat men på torsdag är det banne mig dags. Jag har däremot ätit och lagat en supergod middag - bakad potatis med kycklingfilé och sås.
Imorgon hoppas jag (som vanligt) på sol och värme speciellt eftersom jag och Karro ska luncha på stan och det skulle vara supermysigt att göra det på någon uteservering i solskenet.
Planerar även att bränna lite riksdaler, lite shopping på Body Shop blir det bestämt och så har jag spanat in en klänning på Indiska och en topp på Monki bland annat, hoppas de finns kvar och passar bara... =)

Confed Cup: Italien - USA

Andrea Pirlo - DU är ett geni!
G. Rossi till Milan, tack!

Confed Cup

Drog igång igår med Sydafrika - Irak, som var den tråkigaste match mina ögon skådat sedan Sverige mötteTurkiet i EM 2000. Nya Zeeland - Spanien var säkert galet kul att se om man håller på España, det gör inte jag och särskillt spännande var den inte heller som ni förstår. Men så idag går de regerande världsmästarna, de medelhavsblå in i turneringen.
Ställningen just nu är 2-1 till Italien och förhoppningsvis släpper inte den gode Buffon in fler mål idag =)

Annars idag har jag inte gjort nånting, någon städning blev såklart inte av, skjuter upp den ett tag till :P
Jobbat kvällspasset ikväll och gör så hela veckan, förutom fredag-lördag då jag jobbar 9-17. Det är det värt när jag ligger på playan vid medelhavet i augusti =)

Välkommen Aly!

Milan första nyförvärv inför kommande säsong heter Aly Cissokho.
 En 21-årig fransos med lysande framtidsutsikter.
Ytterback (huvudsakligen vänster) köpt från Porto för 15 miljoner euro.


Bara läkarundersökningen kvar innan
Rossonerikarriären kan ta sin början...

Worked 9 to 5

Efter jobbet i lördags tog hag bussen ut till Skåre där Karro var katt- och hundvakt åt Stig och Roland.
Käkade middag där och sen hade vi filmkväll med godis, ost och kex. En riktig 1990-tals, nostalgiafton blev det då vi först kollade på "Svensson Svensson filmen" hade gjömt hur rolig den är, vi skrattade oavbrutet filmen igenom. Därefter satte vi på den underbara klassikern "10 orsaker att hata dig" som man verkligen kan se hur många gånger som helst.

Idag efter jobbet har jag bara tagit det lugnt, ätit plättar med blåbärssylt & grädde, telefonerat med Verro och tittat på fotboll och Rederiet.

Imorgon blir det jobb på kvällen och förhoppningsvis tar jag mig i kragen och städar lite innan dess.


Det har regnat hela j*vla dan

Var är solen? Om någon vet var den håller hus så hör gärna av er!

Jag har visserligen jobbat hela dagen, men jag tänker främst på alla stackare som tagit studenten idag.
När jag tog studenten för två år sedan (helt sjukt att jag inte kan säga "när jag tog studenten förra året" längre...) var vädret så sjukt bra, varmt och soligt.

Ikväll blir det en riktig tidigkväll eftersom jag börjar jobba klockan 9 imorgon och på söndag, på kvällen imorgon blir det iallfall chill med Karro, film eller liknande, om vädret fortsätter så är kan man ju inte bada direkt.


  
            

Mitt fruktansvärda jobb

Det är inte lätt att ha ett jobb där man får samtala med en trevlig människa som dessutom bjuder på Ben & Jerry's och tvingar mig att välja smak ;)

Ricardo Izecson dos Santos Leite

mer känd som Kaka'.

2003 anlände en religiös och mycket blyg 21-åring till Milanello, Leonardo (nuvarande tränaren) hade scoutat fram dem lovande talangen från FC Saõ Paulo. Bara några månader senare  var nummer 22 ordinarie i den röd-svarta startelvan, han petade självaste Rui Costa (Milans dyraste nyförvärv genom tiderna) och har sedan dess vunnit scudetton, två Champions League-titlar, två europeiska supercuper, italienska supercupen och FIFAs VM för klubblag samt Ballon d'Or och FIFA World Player of the Year award.

Hur gärna jag än skulle vilja honom kvar så är ingen spelare större än laget och ingen spelare i världen är så oersättlig att man kan tacka nej till 720 miljoner kronor.
Det kommer vara så sjukt konstigt utan honom och utan Paolo. Jag är iallafall glad att Kaka' väljer Real Madrid, ett lag som jag verkligen respekterar (dessutom lillebrors favoritlag). Jag önskar honom allt gott hos marängerna.


Grande!



Just do it

Angående gårdagens avsnitt av Desperate Housewives har jag bara en sak och säga - Bree och Karl, ja tack!
Innan klockan blev 21 så grillade jag och Karro, det var HUR gott som helst! Grillspett, färskpotatis, beasås, aioli, grekisk sallad och vitlöksbröd. Kaktus-Citron sorbé till efterrätt. Skickar föresten en extra tanke till just Karolin som gjort illa sin fot :/. Krya på dig, babe - det blir dyrt med handikapp-anpassat hotell på Cypern ;)

Idag har jag jobbar fram till 14.15, resten av eftermiddagen har och ska jag bara slappa framför Rederiet. Ikväll har jag en påse chips som väntar på mig, känns lagomt kul att se Sverige - Malta men samtidigt är alternativen få, Italiens träningslandskamp mot Nya Zeeland är också hyfsat ljummen.
Har förresten klickat hem de fyra första Beck-böckerna, har läst samtliga utom en men det är ju en viss kultstämpel över dem plus att jag ser fram emot att läsa om dem, det var år sen senast :)

Har bytt pass med Frida imorgon, så det blir att sova ut riktigt ordentligt - gött!

Och slagen i spillror ligger min värld. Hopplöst för alltid försvunnen, förbrunnen av lågor förtärd. Ur askan går du, pånyttfödd och nu - Flyger du ut, fågel Fenix till slut. Vårt haveri, det är fait accompli


Tack för allt!

Måndag igen

I veckan blir det att ställa väckarklockan tidigt, började jobba klockan åtta imorse och ska så göra tills på fredag.
Jag trivs kanonbra på jobbet vilket naturligtvis gör det så mycket enklare att kliva upp. Efter jobbet åkte jag hem och sov en timme, därefter har jag och Robban burit ut vår extremt trasiga och oerhört oattraktiva soffa ur köket och ersatt den med hans gamla skinnsoffa - nice :)

Efter det fick det bli en timmes tupplur innan middag och nu sitter jag och tittar på älskade Rederiet, har en massa osedda avsnitt på tuben. Ser fram emot kvällens Project Runway final.


Imorgon blir det som sagt jobb och på kvällen drar jag ut till Skåre för middag & de desperata hemmafruarna med Karro, Stig och Rolle!

... om någon undrar vilka Stig och Rolle är så är det Karros svärföräldrars katt och hund - mys!


Nationaldagen 2

Bortser man från fotbollen så var gårdagen riktigt, riktigt rolig.
Den grillade maten var superb och sällskapet likaså, Alma och Andreas hade dessutom med sig sina två gullungar =)

Nu  ska jag göra mig klar och gå iväg och rösta (och köpa cola).


Söta Ella och jag

Karro

David & Frida

På väg hem...

Nationaldagen

Fotbollen behöver vi inte säga så mycket om, bara några få saker:
* Micke Nilssons framspelning var världsklass
* Zlatan Ibrahimovic höll som vanligt inte världsklass när det kommer till viktiga landskamper
* Källströms straff var kass
* Glöm Ballack, Christian Poulsen MÅSTE vara världens äckligaste spelare!
* Svennis & Backe borde bli nya förbundskaptener NU
* Tur att Gli Azzurri som inte kvalmatchade igår kommer fixa VM-biljetten. Lyx att ha två landslag man hejar på!
   Har Italienska landslagströjor (2) men ingen svensk, måste åtgärdas - nästa gång vi ska spela ett mästerskap

Ikväll är det bara seger som räknas

Vår nationaldag, vår nationalarena och förhoppningsvis våra tre poäng. Annars tror jag att vi kan vinka hejdå till Sydafrika.
Kvällen ska spenderas på Herrhagen, hos Frida och Robin. Vi ska grilla, förtära alkoholhaltiga drycker och så klart se matchen. SVERIGE, SVERIGE, SVERIGE!!!

Innan dess bär det av på familjedag, nu måste jag logga ut för Almish hämtar mig snart.


Ikea-rea

Idag har jag och Karro spanat in rean på IKEA jag köpte - ingenting! Helt otroligt, men i väntan på skatteåterbäringen blir det att hålla igen ;) Efter IKEA blev dett underbart goda cheeseburgare på McDonalds och kött-inköp inför morgondagens grillning =)

Kvällen har jag spenderat jobbandes och nu blir det snart sängen, ska på familjedag med Almish + familj imorgon =D

Aktiv morgon

Var uppe supertidigt, åkte till Willys och storhandlade - det är så underbart att fylla upp kylen, skafferiet och frysen med massa mat! Därefter har jag vart ner på Kronoparken och hämtat H&M-paketet som äntligen har kommit! Både jeansjackan och gladiator/rommar/jesus/herkules-sandalerna var jättefina, känns skönt att slippa skicka tillbaka.

Nu ska jag strax smsa Karro och se om hon nyktrat till, vi ska ut en sväng till Bergvik nämligen och sen ikväll blir det jobb.

Första arbetsdagen

Gci superbra och det var jätteroligt. Mjukstartade först med att vara där 10-13.30 för att sedan jobba mitt första "riktiga pass" 17-21. Nu ska jag lägga mig och sova för nu följer två fullspäckade och med all säkerthet galet roliga dagar =)

(nästan) Sommarlov

Opponeringen är avklarad, nu har vi i grupp 7 bara några grejer som ska ändras i uppsatsen och sedan är det sommarlov - på riktigt.

Efter opponeringen har jag bara slöat och passat på att göra ingenting, ser fram emot helgen!
När jag tänker efter har jag ju pimpat Fridas blogg idag, så hon är back on track. Check it out! =)

Förändringens vindar blåser

Jag har ju faktiskt inte bloggat om det faktum att AC Milan fått en ny tränare. Efter matchen mot Viola meddelade Carletto att han avgår. Istället tar han över engelska Chelsea, jag önskar verkligen Mr Ancelotti all lycka (förutom en CL-titel) och jag är övertygad om att han en dag kommer tillbaka till Rossoneri, klubben i hans hjärta. Tack för alla titlar!

Ny tränare i Milan blir snyggingen, Leonardo, som tidigare spelat i klubben men som under de senaste åren varit teknisk direktör.
Åter igen snackas det om Kaka' till Real och Pirlo till Chelsea - den som lever får se.


Övre bilden: Leonardo, ny tränare
Nedre bilden: Avgående Ancelotti & il Capitano
som lagt skorna på hyllan

Opponering

Vi ställde in grillningen igår på grund av det något ostabila vädret. Istället köpte jag och Karro grillad kyckling och potatissallad. Jag åt sjukt mycket, så mycket att jag knappt inte orkade någon efterrätt alls. Efterrätten bestod av ostbågar, ingen högoddsare direkt.

Innan Desperate Housewives började anlände Jennie som haft faddermöte tidigare och så var hela tisdagstrion samlad.


Nu ska jag strax iväg till uni för opponering. Spännande att se vad de har att säga om vår uppsats.

Det fina vädret för gärna komma tillbaka nu, tack!


Regn

Eftersom jag måste sitta och skriva en kompleteringsuppgift idag så gör det väl egentligen inte så mycket att vädret är kasst. Å andra sidan skulle jag, Karro och Jennie ha grillat ikväll så det suger verkligen att det är regnigt!

Nåväl tillbaks till Kvale, Jacobsen och Ejlertsson - sommarlov nu tack!

Första juni, första doppet

Dagen började alldeles för tidigt, Frida hämtade mig strax innan sju och vi brummade iväg till universitetet. Där mötte vi upp Alma och satte igång att finputsa uppsatsen som skulle lämnas in 9.40.
Precis när vi skulle skriva ut det hela så blir det fel i systemet och internet slutar funkar, panik!
Som tur var löste sig det hela och inlämningen blev klockan 11 istället, de andra grupperna tyckte säkert det var lagomt kul men det var tyvärr inte så mycket vi kunde gör åt saken.

När jag kom hem lade jag mig i solen en halvtimme, innan nästan hela Triogatan 4 (12 pers) vandrade iväg till playan.
Har redan glömt vad sjön heter, men det är cirka 20-30 minuters skogspromenad från Campus, fina klippor att sola sig på finns också. Vattnet var över förväntan varmt, det var riktigt härligt när solen låg på, firren Malin stannade i vattnet i 45 minuter vid första doppet. Vi hade med oss två grillar så det blev lite käk innan vi vandrade hem vid 18-tiden =)

RSS 2.0