I'm alive

Hemresan gick smärtfritt, julafton var en höjdare, juldagen var kanon men tyvärr lite kort.
Spenderar inte så mycket tid vid datorn nu när jag är hemma, förutom nu när jag kollar på Andra Avenyn och när det vankas fotboll. Nåväl, planerna för kvällen är Frölunda mot Färjestad och sedan försöka knappa in på pappas ledning i yatzy.

Bye Bye, Värmland!

Det ska bli obeskrivligt skönt att få komma hem till nära & kära.
Kommer sakna er här i Karlstad.


















Moderniteter

Inrikes-incheckningen öppnar 22 timmar innan avgångoch nu förtiden får man ett sms vid den tidpunkten som man bara behöver sms:a tillbaka "JA" på så är man incheckad. Tillbaka får man ett bekräftelse-SMS med platsnummer, fan vad smidigt :)


Funderingar

Förra veckan när jag och Frida satt på Universitetet, skrev på hemtentan och youtubade så sa hon:
"Vad fan gör vi på universitetet i Karlstad, Malin? Varför är inte vi på ett zoo i typ Afrika och matar tigerbebisar med flaska och leker med aporna?"

Ja, ibland funderar man...
Nåväl, man får väl hoppas på att någon en dag lämnar en tigerunge i en korg utanför min dörr eller nåt, haha.
Förövrigt såg jag just att alla avsnitt av Tre Kronor finns på youtube, nu vet jag precis vad jag ska sätta tänderna i när jag sett alla avsnitt av Rederiet igen, TK håller absolut inte samma klass men det är ändå riktigt bra.


Har jag förresten sagt att jag fått första nummret av "Tigernytt" - tidningen för oss faddrar ;)


Årets sista dag i K-town!

Idag har jag och Frida agerat barnvakter till Liam och Ella så att Alma & Andreas kunde köpa de sista julklapparna, det blev en mycket trevlig dag. Vi busade tillsammans med Robin och hans lillasyster Stella på Leklandet. Dessutom fick avnjöt vi "vuxna" en fin julbuffé som smakade väldigt bra, men inte i närheten av den julmat som min älskade mamma och moster fixar. Fick förresten världens finaste smycken av Frida som hon gjort själv, ska visa vid ett senare tillfälle.

När jag kom hem vid 15.30-tiden packade jag det sista, det kommer bli en kamp att kunna stänga resväskan imorgon på morgonen.

Nu blir det Rederiet och sedan ska jag tvätta sängkläder och handdukar så att allt är rent och fräscht när jag kommer tillbaka :)

Leklandet

Nu sticker snart jag och Super-Grisen iväg till Leklandet med Ella och Liam, inget snack om vilka två som är mest laddade!

Typiskt...

Det är snöoväder i Florens och Stadio Artemio Franchis gräsmatta är täckt av is på vissa ställen och matchen är uppskjuten, typsikt, jag som var riktigt laddad inför årets sista match. Inte mycket att göra åt dock. Får trösta mig med en lussebulle och Real Madrids match klockan 22.


Flamini, Zambrotta, Antonini och resten av laget
fick ta tåget i onödan idag...


Lördag med Malin

Gårdagskvällen var kanon! Jennie kom förbi en sväng och sen åkte jag och Karro och hyrde film och köpte godis.
Vi såg Låt den rätte komma in, mycket konstig film! Den hade fått hur bra recensioner som helst, bland annat full pott av veckorevyn med motiveringen "Vackert, Sorgligt, Lyckligt och Läskigt". Om någon kan förklara det lyckliga och vackra i filmen så går det bra att höra av sig till mig eller Karolin.

Härligt att börja den här dagen med skidskytte, synd bara att det inte går fullt så bra för ACOZ och Helena, men man kan ju inte begära att de ska vara på topp jämt! Synd att det bara är två skjutningar i sprint, ser fram emot morgondagens jaktstart men innan dess ska ju herrarna köra också :)

Denna lördag ska spenderas i mitt eget eminenta sällskap framför teven, planerna ser ut ungefär såhär:

* Vinka av Sanna som åker hem idag (dock ses vi på tisdag igen:)
* Gå och lämna tillbaka filmen vi såg igår
* Herrarnas sprint
* Kolla på julkalendrarna jag följer
* Sverige - Tjeckien
* Athletic Bilbao - Osasuna
* Laga god middag!
* Fiorentina - AC Milan
* Real Madrid - Real Zaragoza

Ha en bra (fotbolls)lördag! ;)
Life's good!


David Beckham fick det han önskade

Becks som ansluter till Milans trupp i januari önskade få möta sin gamla klubb Manchester United i Champions Leauges åttondelsfinal. Sagt och gjort Milan möter Manchester United. Ingen drömlottning á la Barcelona direkt men senast vi möttes gick det ju bra, skillnaden var bara att vi då vunnit vår grupp och fick avsluta på hemmaplan, i år är det tvärtom.

Det var säsongen 2006/2007 då vi också vann hela turneringen, just den matchen mot Man Utd var magisk. Regnet bara öste ner över San Siro men det blev en magiskt vacker kväll, trots att Paolo Maldini var skadad:


En väldigt dålig mobilbild


men väl en bild från vårt mysiga julfika i tisdags ♥


En vecka

kvar till julafton. Jag har en brutal längtan efter julmat, ska bli så underbart gott. Julklapparna ska inte bli helt fe de heller, vare sig att få eller ge. Och medan det är en vecka kvar till julafton så är det bara fem dagar kvar tills jag får träffa Pillan, Mamma, Pappa, Fjun och Staffan Gattuso ♥.

Dagen har spenderats till stor del framför teven och skidskyttet, de svenska (två) tjejerna är så duktiga!
Dessutom är jag nästan klar med min hemtenta - 38 dagar innan den ska lämnas in! Vissterligen är det andra uppgifter som ska göras men den här på fem sidor är den största.

Imorgon siktar jag på att skriva klar den, har lite kvar och sedan på kvällen kommer Karro hit på fredagsmys :)

Nu ska jag snart göra mig en stor kopp rött-te, några mackor och mumsa på en lussebulle.

Ha en bra kväll!

Älskade - grattis på födelsedagen



110 stolta, fantastiska år idag!


"Men dö tomte-jävel"

Kvällen har spenderats tillsammans med Karolin, Jennie och Sanna hemma hos Karro vars kalr för kvällen var utkörd, stackarn ;). Vi hade en riktig julmys-kväll med lussebullar, pepparkakor, knäck, skumtomtar, clementiner, glögg, julmust och en massa annat gott! För underhållningen stod Tomten är far till alla barnen HUR bra är inte den filmen?!

Nu ska jag kika på Sunes Jul och sedan måste jag sova! Jag och Frida ska upp tidigt imorgon och skriva på hemtentan.

Grande Rino!

Ni som läser era fotbollsnyheter vet att Milans vice-lagkapten Gennaro Gattuso varit lite besviken över utebliven speltid. Det har snackats mycket om att han ska lämna klubben redan i januari men idag signerade han ett nytt 2-års kontrakt med motiveringen "Jag älskar Milan!" Och Milan älskar dig, Rino!


Ny vecka

Vilken start på dagen när Sunes Jul avsnittet är "Julbaket" imorgon är det dags för "pulka-pappa", jag längtar!

Dagen har från klockan 10.15 till klockan 15.00 på en, för omväxlings skulle en riktigt intressant föreläsning om psykiatri. När den var slut följde Frida med en sväng hem och chillade lite.
Senare har jag bara hängt med Sanna och lagat kycklingwook :)

Fick världens finaste julkort idag, tack älskade vän!


(Vecka 51)

Måndag: Föreläsning
Tisdag: Träffa basgruppen och jobba med grupparbetet. Myskväll hos Karro :D
Onsdag: Föreläsning
Torsdag: Skriva hemtentan
Fredag: Föreläsning
Lördag: Fiorentina - Milan
Söndag: STORstädning

Lucia

Ska bege mig till köket och hämta en lussebulle och en kopp rött-te, sen kommer Sanna hit och ska titta på Solstorm som TV4 visar ikväll.


Kvällen innan Lucia för 6 år sedan (!)
Ursviksskolans luciafirande - Abba.


Luciafest








Lördag - dagen innan Lucia

Dagen inleddes med att jag och Frida åkte ut till Kasernhöjdes och kollade på lilla Ellas balettavslutning.
När den var slut åkte vi till Willys och handlade lite, bålingredienser bland annat. Därefter drog vi ut till Bergvik en sväng och sedan hem till Frida där vi åt lunch, kollade herrarnas jaktstart, sov en timme i soffan, städa och pyntade lite.

Efter 16-tiden dök Sanna upp och gjorde oss sällskap till middagen - lövbiff, klyftpotatis, beasås och en underbar sallad. Så småningom började det droppa in lite folk och kvällen blev superrolig, speciellt när Karro, Jennie, Mikaela och Therese dök upp innan vi gick till Nöjes :D




Jag var hungrig!

Vi hade fixat lite julfika, bål

och glögg :)




Glad Lucia!

Helgen har varit fullspäckad - uppdateringar kommer under dagen :)

Bubbel

Lotta Engbergs julskiva är helt suverän, somnade brutalt sent igår för att jag lyssnade på den om och om igen.
Pillan, du skulle älska den!

Imorse tog jag sovmorgon och sen har jag slappat med Sanna i soffan och läst, cyklat och fyllt på busskortet och handlat. Nu tittar jag på herrarnas sprint, imorgon väntar jaktstart - min favorit och sen måste jag ju bara säga: Vilka fantastiska skidskyttedamer vi har!!!

Till ikväll har jag och Sanna en flaska skumpa på kylning, förhoppningsvis kommer Karro, Jennie och Frida hit och gör oss sällskap.

Jag har världens i särklass bästa granne!


Som jag trånat efter denna skiva och idag låg den i min brevlåda.
Tack älskade Sanna ♥

Vbk: Jag vet att du är GRYMT avundsjuk :)


Suring i december

Dagen inleddes med att jag och Frida åkte till Universitetet och skrev lite på hemtentan, fick ihop över en sida och det är jag riktigt nöjd med. Därefter åkte jag och Karro in till stan och så småningom anslöt även Jennie. Vi hittade lite tjusiga grejer alla tre.

Kvällen har spenderats med tre glada brudar i form av Sanna, Julia och Martina. Vi norrländskor bjud på surströmming men tillhörande nubbe, blev riktigt glad att Sanna tyckte om det!
Därefter väntade spel och jag måste naturligtvis berätta att jag och Sanna vann alla gånger vi spelade och när vi avslutningsvis spelade ensamma så vann jag - life's good!







Vill bara visa vår överlägsenhet i charadspelet. Vi är på väg att fylla båda
våra rader innan de fyllt sin första :)


Nobeldagen

Grattis på namnsdagen till alla som har nöjet att dela mitt vackra namn!

I denna stund sitter jag såklart och tittar på Julkalendern, för alla som kollar måste jag säga att jag saknar Anna Flabet, den här nya skurken Klante Volante verkar inte hålla måttet tycket jag.

Nåväl, efter avsnittet är det dags för min morgonsmoothie innan Frida kommer och plockar upp mig.

Bjuder på en gammal stänkare

På trion när vi precis träffats:
Oddsen på att Karros glas innehåller Foot of Africa är inte särskilt höga!


Augusti 08


Barnpool

Efter PPU och lunch på skolan idag bar det iväg till badhuset med Alma och hennes kids Ella och Liam.
Skönt att få spendera lite tid i den varma barnpoolen för omväxlings skull. Barnen var också lite mer imponerade av mina trampolinhopp än vad Frida brukar vara av någon anledning.

När jag kom hem åt jag kladdiga (men fortfarande goda) rester från igår.
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 21.00 så att Paradise kan börja så jag får sova sen, är så sjukt trött. Dessutom ska jag upp tidigt och plugga med Frida på Universitetet imorgon, därefter (när Karro är klar med grupparbetet:) bär det av in mot stan.


Herregud!

Jag kunde inte hjälpa att gråta en liten skvätt i slutet av kvällens Desperate Housewives, tänk om det är Karl som dött? Eller ännu värre - Bree! Men vi kom överrens om att det såg ut som en manshand.
Innan DH åt vi supergod och kladdig middag i form av revbensspjäll, pommes, rotfruktsgratäng och beasås.
Till efterrätt blev det Creme Cheese Chips och supergoda kladdkakor som Karro bakat ♥.
Dryck i form av julmust såklart!

Nu ska jag titta på Andra Avenyn, Jennie har skvallrat att det var snuskigt bra idag!
Sedan är det verkligen godnatt, ska till skolan imorgon.

ÅTTONDELSFINAL!

Men tyvärr inte gruppseger, vilket betyder att vi med all säkerhet får en grymt svår match i 1/8-delen, men vi är där iallafall. Det är med än vad man kan säga om den gamla damen (Juventus) som förnedrades på hemmaplan av Bayern München och därmed är utslagna.


Pånyttfödd och målskytt
på straff ikväll...


"Det är så opersonligt..."

Haha! Det här tycker jag är riktigt kul!
Go Tobbe, han är en keeper, Verro!

Tisdag :D

Idag är det äntligen tisdag igen, men en lite sorglig sådan eftersom det är sista avsnittet av Desperate innan jul, dessutom är jag riktigt nervös efter att ha sett trailern. Men roligt kommer vi att ha iallafall ikväll. Karro och Jennie dyker upp här runt halv sju skulle jag tippa, sedan går vi ner till Konsum och bestämmer vad vi ska käka och handlar. Är redan hungrig ;)

Innan dess ska jag traska bort till skolan och försöka få tag i en bok, skulle egentligen plugga med Frida idag men hon var tvungen att åka hem till Hagfors så vi skjuter upp det till nästa vecka.

Något annat roligt är att Milan hade hela fyra spelare med i omgångens lag denna vecka. Förhoppningsvis håller den formen i sig till kvällens livsviktiga match.

Julkalendrar

Det är något speciellt med julkalendrar, det är verkligen ett utmärk sätt att räkna ner till julafton.
Varje morgon (ibland kväll :P) kollar jag på:

* Årets julkalender - Superhjältejul
* Sunes jul
* Jul i Kapernaum

... och sen är jag inte jättestolt över att erkänna att jag slaviskt följer Anna Ankas Julkalender.

(Vecka 50)

Måndag: Plugga lite, laga köttfärssås
Tisdag: Plugga med Frida på Universitetet. DH-kväll med brudarna ♥. Zürich - Milan
Onsdag: Föreläsning
Torsdag: Ett besök på stan kanske?. Käka middag (suring) med Julia, Sanna & Martina
Fredag: Marias födelsedagsfest
Lördag: Fest hos Frida. Nöjes :)
Söndag: Milan - Palermo och inte göra någonting annat än att äta och ligga framför teven!

Project Runway & Romderby

Efter att ha sovit utmärkt gott i Elins gästrum klev vi upp runt 8-tiden och käkade en macka, en stund efteråt promenerade vi ner till tågstationen dit tåget kom klockan 9. Har varit med om bättre tågresa om jag säger så.
Väl hemma slog jag mig ner framför teven, in i duschen och sedan iväg till Mama Rosa för att käka kebabrulle.

Resten av dagen har jag tittat på sport på teve (älskade söndagar!) och ikväll är det säsongspremiär av Project Runway samt Romderby :D Ska strax ta och skriva lite julkort.


Bästa PR-deltagaren någonsin - Christian Siriano,
vinnare av säsong 4 :)


Elins 20-årsfest










I've got a feeling

Unnade mig en riktig sovmorgon idag, klev upp för att käka frukost och kolla på skidskyttet. Det är ju som kanske bekant bara 2 skjutningar i sprint, vilket jag tycker är synd eftersom det tar slut så fort, men vi har ju herrarna kvar att se fram emot och sprint i längdskidor däremellan.

Nu ska jag jag föna håret och packa ner lite grejer jag behöver ha med mig till Arvika, typ mjukisbyxor och tandborste.

Btw: Dagens avsnitt av Sunes Jul när Rudolf vallar skidor är en riktig klassiker!
Peter Haber är så jävla bra, varesig han spelar borttappade Rudolf, Kommissarie Beck eller mördande sexgalning!

Jag missade Westlife :(

Westlife är mitt absoluta favoritband som fortfarande är aktiva och som jag skrivit förr så kommer inte jag och Jennie att tveka en sekund ifall de kommer till Sverige för konstert! Shane ♥. Ikväll var de ju med i Idol som jag missade, men jag får kolla på webbteve eller reprisen på söndag.

Frida ringde just från Stockholm och berättade att hon hållit koll på hur det gått för Italien i VM-lottningen. Värmer inte det hjärtat så säg?! Och visst ser det på papperet ganska "lätt" ut för de regerande världsmästarna? Grupp G får väl klassas som "dödens grupp" denna gång...

Kvällen har iallafall varit jätte trevlig hos Martina:


Villkorslös kärlek på registreringsskyld som jag fått av Julia ♥ och som
jag nu äntligen spikat upp på väggen -  AC Milan!



Världens bästa granne!


Jag och Sanna taggar på hennes rum.

Nu har Sanna (ä-n-t-l-i-g-e-n-!) bestämmt vad hon ska ha på sig ikväll.
Strax ska vi göra en liten juldrink i blendern bestående av vitt vin, jordgubbar, äpple och lite kanel.


Första klunken nånsin på min 18-årsfest...


Trött

Det var lite svårare än vanligt att hålla på morgonrutinerna idag, troligtvis eftersom jag inte gick och la mig lika tidigt igår kväll. Upp klev jag iallafall och nu ska jag snart iväg till Karolinen och lämna plasma, därefter blir det ett superkort besök på stan.

Runt 16-tiden sja jag och Sanna åka tillbaka in till stan och hänga på låset till Blue Moon Bar för käk. Ikväll väntar partaj (för första gången på över en månad) då Sannas kompis Martina fyller 20. Det blir en hysad lugn kvällutan utgång eftersom vi åker till Arvika och röjer imorgon ;)

OS-invigning om 71 dagar

Träffade till min stora glädje Jennie på bussen in till stan där jag skulle möte upp Frida.
Vi överlevde simningen och chillade därefter en bra stund i bastun, sedanvar det iväg till Universitetet för lunch.

Föreläsningen idag var inledningsvis brutalt tråkig, jag, Frida och Josefin satt och dagdrömde om att snyggingen Ole Einar Björndalen skulle glida in på sina skidor, med geväret på ryggen och rädda oss. Han är i Östersund och skjuter bort sig istället :( Får hoppas på Ferry istället. Åh, vad roligt att skidskyttet dragit igång - 71 dagar kvar till Vinter OS :) Frida har lovat att skapa Vinterstudion-stämning i sitt vardagsrum under olympiaden. Det ser jag fram emot.

Sista timmen av föreläsningen var helt kanon, bäst hittils!

Efter världscuptävlingen blir det till att snickra ihop nåt att äta och sedan blir det att titta på Mammas Pojkar, radion hade tydligen utlovat massa intriger ikväll...

Grattis på 20-årsdagen, Elin!


Morgonrutiner

God morgon!
Mitt nya liv som morgonmänniska går såhär långt bra, mitt nya morgonschema ser ut som följer:

* 07.05 - klockan ringer, jag har ställt in snooze på 10 minuter
* 07.15 - klockan ringer igen, jag slår på teven som jag kvällen innan riktat mot sängen. Julkalendern börjar
* 07.30 - julkalendern är slut, jag somnar om i en kvart
* 07.45 - jag kliver upp, kollar sidan 300 på text-teve, duschar, slår på datorn
* 08.20 - går ut i köket där Sanna håller hus, gör min morgonsmootihe och vi kollar av vad det var för motiv på våra bitar i chokladkalendern (haha)

Hela veckan har jag haft föreläsning klockan 10.15, men idag börjar vi först 13.15, så jag och Frida ska iväg och simma innan skolan. Slutan först klockan 17 så det blir till att skynda sig hem för att kolla på Ole Einar.

Ha en bra dag!

Vilken start på VC-premiären i Skidskytte!

H e j a  S v e r i g e !
1:a & 2:a på hemmaplan, inte illa!
Inte illa alls :D


That's because I'm a good old-fashioned lover boy

God morgon!
Jag måste verkligen erkänna att julkalendern verkligen överträffar mina förväntningar. Imorgon börjar jag dock inte förän klockan 13.15 så vi får se om det blir reprisen 18.45 då kanske.
Idag väntar föreläsning 10.15 - 15.00, sen hoppas jag att Sanna sitter i köket och pluggar när jag kommer hem för då blir det att slänga sig på den andra soffan och läsa lite.

Kvällen blir lugn med fotbad, teve och Rederiet :)


Min disklåt, sjunger den alltid för Sanna när jag diskar ;)


Pizza, Hårfärg, DH, Stillastående bil, AA

Både jag och Karro har nu (med Jennies hjälp) blivit mörkare i håret. Jag trivdes verkligen i mörkare hår när jag tonat det sist så den här gången fick det bli permanent färg. Karros hår blev chokladbrunt, supersnyggt!
Inan vi färgade håret beställde vi pizza (vaför kom inte jag på onlinepizza.se?) och lyssnade på Lasse Stefanz, fast Karro ville höra på Arvingarna, haha.

Efter Desperate Housewives (hur bra är inte denna serie?!) ville inte Karros lilla bil starta så vi gick och skrämde Jennie istället. Nu ska jag titta på Andra Avenyn innan jag går och lägger mig, ska naturligtvis upp och titta på julkalendern imorgon.

Äntligen tisdag igen!

Första december idag, någon mer än jag och Karro som var uppe och kollade på julkalendern?
Öppna första luckan på chokladkalendern fick man också göra, det var en liten bild på Askungen i min, kändes lite brutalt att äta men å andra sidan har man ju ätit små nallebjörnar och jultomtar alla andra år.

Krigade på föreläsning före lunch sen gick jag hem och la mig i kökets ena soffa och läste, i den andra låg Sanna och gjorde detsamma - några trevliga pluggtimmar med andra ord.

Nu kommer snart Karro och hämtar mig, sen brummar vi hem till Jennie där pizza, hårfärgning och såklart Desperate Housewives väntar :D

RSS 2.0