3 - 0 i regnet

Milan - Palermo   3 - 0

Regner öser, öser och ÖSER ner i ett kyligt Milano, Inga optimala förutsättningar för finlir med andra ord. Allt regnande gjorde planen hal och tungsprungen, men sånt är fotbollslivet. Alla läckra italienare för det extra jobbigt att hålla håret borta från ögonen. Det skulle bli intressant att se Palermos unge mittback Kjaer som Paolos pappa, tillika Milans före detta lagkapten och nuvarande scout Cesare Maldini pekat ut som ett utmärkt, tänkbart nyförvärv.

Första halvlek:

♣ I den tionde matchminuten skriker kommentatorn att det är ett utmärkt frisparksläge för Milan efter en förseelse mot Ambrosini. Jag själv tycker att den sker innanför straffområdet och det tyckte domaren också. Straff 1-0 Kaka'. Han bytte hörn från senaste matchen, målvakten gick rätt men bollen var för välplacerad tack och lov

♣ Nio minuter senare slår han till igen Super-Pippo nickar in 2-0 efter ett utsökt inlägg från Ambrosini

♣ Stackars Beckham ska slå in bollen i straffområdet på ett utmärkt frisparksläge men tappar fotfästet på det våta underlaget och skickar bollen rakt ut över sidlinjen. Han har senare en bra chans att bli målskytt men avslutet går över ribban

♣ Dida känns fortsatt stabil såhär långt och Flamini gör återigen en strålande insats som högerback under den första halvleken på San Siro

Andra halvlek:

♣ Två minuter in i halvleken drar Palermos Bovo på sig sitt andra gula efter att ha fällt Kaka' två gånger om.

Matchminut 55 och Kaka' blir fasthållen efter en bra aktion i straffområdet. Straff och Kaka' gör sitt andra mål för dagen från 11-meterspunkten, 3-0.

♣ Cirka tio minuter senare lämnar Seedorf planen till förmån för Ronaldinho och i nästa avblåsning får Sheva som gjorde en mycket bra träningsmatch i onsdags komma in istället för Inzaghi och med cirka en kvart kvar kliver Beckham av och Cardacio kommer in.
♣ Samtliga spelare i Milan gör en stabil och bra insats som leder till ännu en relativt "enkel" seger. Grande!

Bild: la gezzetta dello sport