Malins VM-guide: Grupp B: ARGENTINA

ARGENTINA

INVÅNARANTAL:
Något mindre än 40 miljoner
MATCHSTÄLL:
Ljusblå & vit tröja, svarta shorts, vita strumpor
SMEKNAMN:
Albicelestes
FLEST LANDSKAMPER:
Javier Zanetti (134)
BÄSTE SPELARE GENOM TIDERNA:
Diego Armando Maradona
VM-MEDALJER:
4
- 2 guld - 2 silver
STÖRSTA STJÄRNA:
Lionel Messi (FC Barcelona) – ingen personlig favorit men en gudabenådad fotbollsspelare med en teknik av sällan skådat slag. Just nu världens bäste fotbollsspelare.
HÅLL ÖGONEN PÅ:
Gonzalo Higuaín (Real Madrid) ”El Pipita” är precis som Messi inte mer än 22 år gammal och en av världens absolut bästa anfallare. Till mångt och mycket en klassisk målgörare – en spelartyp som jag personligen älskar! Argentina har i mina ögon hela VM:s bästa anfallspar, på papperet livsfarliga.
ÖVRIGT:
Diego Maradona är idag förbundskapten och i det närmaste gudomlig i hemlandet, det finns kyrkor och religiösa samfund som ersatt Gud med Maradona. Han är dock långt ifrån något helgon – kokain och alkoholskandalser har avlöst varandra men en sak kan man vara säker på – när Maradona är med blir det sällan långtråkigt. För inte allt för längesedan bad han journalisterna på presskonferensen att s*ga hans ***! INTE okej Diego, jag ser honom som ett skämt på förbundskaptensposten! Har svärsonen Sergio Agüero med i landslaget – en mycket duktig spelare han också.


Statistiken talar sitt tydliga språk för dessa två.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0